2013. szeptember 15., vasárnap

Programajánló: Országos Tervezőgrafikai Bienálé 2013

Országos Tervezőgrafikai Bienálé 2013

Az Országos Tervezőgrafikai Bienálé a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafika Szakosztálya által meghirdetett pályázatára érkezett műveket felvonultató kiállítás. 

A pályázatban jelentkezhettek alkotóművészek egyéni nevezéssel, grafikai stúdiók, felhasználó vállalatok, cégek, intézmények (a benevezett művek alkotóinak hozzájárulásával) és művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók bármely tervezőgrafikai műfajban.

A Biennálé szervező bizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek feladata, hogy bemutassa a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit. www.tervezografika.hu

Az ingyenes kiállítás szeptember 30-ig megtekinthető a Duna Palotában. 
1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

A beérkezett 300 pályaműből 150 került 2013. szeptember 5-től kiállításra Budapesten, az elegáns Duna Palota első termében a helyezettek, majd egy nagyobb teremben a többi válogatott alkotás került a falakra.

Igaz nem kapott helyezést, de az én személyes kedvencem a több érdekes, elgondolkodtató, néha humoros plakát közül Veszteg Virág műve volt.


Richard R.










0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése